Επιστροφή των περικοπών ζητούν οι αστυνομικοί

Αγωγή καταθέτουν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής (ΕΑΣΥΑ), προκειμένου να διασφαλίσουν, μέσω της δικαστικής οδού, την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους (περικοπές επιδομάτων και κατάργηση δώρων).

Επιπλέον, η Πανελληνία Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) δηλώνει ότι θα απαντήσει με δυναμικές αντιδράσεις,στην μη καταβολή της νυχτερινής τους εργασίας.

Σε σχετική του ανακοίνωση το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ αναφέρεται στη μεγάλη αναστάτωση, όπως υποστηρίζει, που επικρατεί και στα αστυνομικά συνδικάτα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Μάλιστα, σημειώνει ότι στη Ρουμανία η συγκέντρωση 10.000 ένστολων στο κέντρο του Βουκουρεστίου όπου διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές των μισθών τους (-25%), οδήγησαν σε παραίτηση τον υπουργό Εσωτερικών και δηλώνουν ότι στις κινητοποιήσεις τους θα βρίσκονται στο πλευρό τους και συνάδελφοί τους από τα ευρωπαϊκά αστυνομικά συνδικάτα.

«Οι περικοπές εισοδήματος και οι καταργήσεις των δώρων ουδεμία προοπτική εξόδου από την κρίση δίνουν, αντιθέτως βυθίζουν τη χώρα στην ύφεση και την ανεργία», τονίζουν από την πλευρά τους τα μέλη της ΕΑΣΥΑ.

Σπύρος Κουντούρης

Skountouris@pegasus.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου