Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!! ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΕΤΑΙ. Δ. Δρούτσας: Να αφήσουν τις χρονοτριβές τα Σκόπια…

Τα Σκόπια να επικεντρωθούν στο ζήτημα του ονόματος και να μην ξοδεύουν την δραστηριότητά τους στην αγορά χρόνου, τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, στην ομιλία του στην 65η Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

«Η Ελλάδα έχει ήδη διεκπεραιώσει την πορεία της. Απευθύνω έκκληση προς την άλλη πλευρά να επικεντρωθεί στις προσπάθειες του κεντρικού ζητήματος, αντί να χρονοτριβεί σκόπιμα. Η ‘αγορά χρόνου’ μπορεί να δημιουργήσει εχθρική ατμόσφαιρα», τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ στην ομιλία του.

Επεσήμανε, ακόμη, πως η διαμάχη για το όνομα, δεν αποτελεί ένα διμερές θέμα αλλά ένα λεπτό περιφερειακό ζήτημα, το οποίο σχετίζεται άμεσα με τις σχέσεις καλής γειτονίας.

«Δεν μπορεί, αποκλειστικά, το ένα μέρος να έχει μόνον απαιτήσεις, όπως η πΓΔΜ, και δεν πρέπει με αυτές, να ενθαρρύνει τον εθνικισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Ο Δρούτσας πρόσθεσε ότι για την επίλυση της διαφοράς θα πρέπει ο δύο πλευρές να συναντηθούν στη μέση και να κάνουν αμοιβαία βήματα για να ξεπεραστούν οι διαφορές.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου